Què oferim? Les nostres classes regulars

 

Sempreviva Trapeze · Ioga · Ioga suau · Ioguitos · Ioga embaràs ·  Perfeccionament ·

 

Ioga per escaladors/es · Dansa del ventre · Ving Tsun (defensa personal femenina) ·

 

Mindfulness · Hipopressius · Acroioga · Cant de Mantras

SEMPREVIVA TRAPEZE  

 

(novetat! ACTIVITAT EXCULSIVA EN TOTA LA PROVÍNCIA DE LLEIDA)

 

Sempreviva Trapeze és un ioga divertit i completament diferent; es tracta d'una eina d'inversió que et permet practicar postures de ioga aeri. Les classes inclouen extensions passives d'esquena, treball de centre, enfortiment del tren superior, equilibri i postures invertides. 

 

És una classe oberta a tots els nivells, en la qual t'ensenyarem com pujar i baixar del trapezi de forma segura i no es requereix experiència. 

 

 

 

LA TERÀPIA D'INVERSIÓ

Els antics artilugis d’inversió, en les seves  numeroses formes, porten utilitzant-se en diferents estudis de ioga de tot el món des de fa dècades. 

El mateix BSK Iyengar va popularitzar-ne el seu ús amb unes rudimentàries cordes i coixins que permetien la inversió dels seus alumnes. Avui dia gràcies al trapezi de ioga trobem més facilitat a l’hora de posar en pràctica la tracció de la nostra columna.  

 

Quins són els beneficis d’invertir la nostra postura?

-Tracció instantànea de columna (2-3 minuts)

-Alleuja el dolor d’esquena i ciàtica

-Desenvolupament de la força de centre

-Extencions d’esquena més profundes i major obertura d’espatlles

-Més fortalesa funcional de tren superior i de tot el cos en general

 

Quins efectes pot tenir la terapia d’inversió?

-Incrementar el rang de moviment, especialment la flexió i extenció

-Reduïr el dolor d’una hèrnia de disc en lesions de lleus a moderades (en fase 1)

-Augmentar 1-2mm d’espai entre la L4/L5 i la L5/S1 (vèrtebres lumbars)

-Alleujar la lordosis

-Reduïr o calmar l’activitat del múscul espinós (mesurat en EMG, electromiografia)

 

Què no fa la terapia d’inversió?

-No és una panacea  ni la cura de tots els teus mals

-No porta més sang al cervell

-No altera el contingut d’oxigen en sang

 

Per a qui està contraindicada aquesta classe?

-Persones amb hèrnies en fase 2 o més

-Persones amb problemes cardiovasculars

-Persones amb greus problemes d’hipertensió

-Persones amb glaucoma

 

(ACLARACIÓ, això és el que passa: S’incrementa considerablement el ritme cardíac, la pressió arterial sistòlica, diastòlica i cardíaca, la resistència del sistema vascular i la pressió sobre la paret ventricular esquerra. NOTA: pot ser que els alumnes amb problemes cardíacs i d’hipertensió es beneficïin de les inversions en una classe més suau).

 

 

En aquesta classe aprendràs:

 

 • Com entrar i sortir del Trapezi.
 • Flexions de columna passives.
 • Obertures d'espatlles.
 • Postures invertides.
 • Divertides postures de vol!
 • Enfortir cames.
 • Enfortir braços.
 • Postures més dinàmiques i fluides.
 • Aprofundir la teva pràctica al Trapeze
 • Relaxar-te

 

ESPAI LIMITAT: Màxim 14 estudiants, has de reservar amb antelació !!

 

 

 

HIPOPRESSIUS 

 

(novetat! Classes d'HIPOPRESSIUS a Balaguer!!)

 

Els exercicis hipopressius consisteixen en la realització de postures i moviments que busquen disminuir la pressió en les cavitats toràcica, abdominal i pèlvica, assolint  una tonificació de la musculatura abdominal profunda i del perineu.

 

Aquest és doncs, un mètode terapèutic i esportiu. En l'àmbit terapèutic, està destinat al tractament i prevenció de diverses patologies funcionals com les digestives, ginecològiques, urinàries, obstètriques o posturals. I en l'àmbit esportiu s'orienten a millorar la condició física i la postura, així com a prevenir possibles lesions, augmentar el rendiment esportiu, reduir el perímetre de cintura, millorar la funció sexual, prevenir la incontinència urinària, etc.

 

Alguns dels seus beneficis:

 • Reduir el perímetre abdominal aportant millores estètiques, posturals i funcionals.
 • Prevenir el debilitament del sòl pèlvic en el postpart.
 • Regular els paràmetres respiratoris.
 • Prevenir hèrnies inguinals, abdominals, crurals i vaginals.
 • Prevenir la incontinència urinària.
 • Augmentar i regular els factors vascularitzants, i així prevenir i solucionar edemes i pesadesa de cames.
 • Prevenir lesions articulars i musculars per la normalització del to muscular general.
 • Proporcionar una eficaç protecció lumbo-pèlvica mitjançant la tonificació de la faixa abdominal.

 

 

CLASSES DE IOGA

 

En les classes de ioga a Sempreviva apliquem la pràctica del Ioga 7, una nova corrent del ioga adaptat a l’època en que estem, i creada pel mestre de mestres Hur Gómez.

 

El Ioga 7 està dissenyat per permetre que l'almune accedeixi a estats progressius de relaxació, on troba un espai per escoltar el cos, percebent el seu grau de relax a la sessió i aprenent a activar-lo en la vida quotidiana. L’alumne accedeix a un estat mental de benestar i de pau, que amplifica la seva capacitat de resposta i la seva comprensió intuïtiva de la realitat.

 

La meditació sorgirà espontàniament des d'aquesta pau que perceps, el silenci mental s'activarà sense esforç ni dedicació, la confiança que adquireixes en els teus diferents sistemes corporals farà que disolguis la por amb facilitat i estiguis disponible per al que està passant en l'aquí i ara.

 

IOGA SUAU 

 

Proposem que totes les persones prenguin una actitud positiva a la seva vida. I la primera d’aquestes actituts bàsiques és aprendre a ser un/a mateix/a,  a conèixer tal com un/a és, amb les seves dimensions reals, espacials, temporals i corporals.

 

A través de la pràctica del Ioga suau serem sensació, i després de cada exercici ens prendrem el nostre temps per a analitzar què estem notant en el nostre cos i en la nostra ment. Estar molt desperts, i ser uns grans observadors, amb una consciència plena i alegre de la realitat present.


En molts casos, les persones que tenen o han tingut una vida sedentària tendeixen a tornar-se pessimistes degut a l’envelliment, la dependència de males costums o l’aferrament a les rutines, mostrant menys disposició a acceptar canvis.

Una nova rutina sana pot transformar aquestes actituts en poc temps, permetent a la ment estar més oberta.

Cos i ment estan íntimament connectats, i sentir-se capaç de moure’s amb facilitat ajuda a la persona major a sentir-se més segura amb la seva vida personal.


Hi ha un tipus de ioga per a cada persona, sigui de l'edat que sigui, de les condicions físiques o emocionals que siguin. Sincera't amb tu mateix/a i descobreix quin és el teu lloc en el món del ioga. 


 

IOGA PER A NENS/ES - ELS IOGUITOS

 

El Ioga per a infants és un viatge màgic que requereix tant creativitat i alegria, com paciència i estratègia.

 

Nosaltres desevoluparem la pràctica del Ioga dins de la pedagogia Waldorf, on els nens/es tindràn el seu espai per a contactar amb el seu interior, deixant-los ser el que són: nens.

 

Es tracta de jugar al Ioga, i el Ioga no és més que un estat d’unificació, una manera de sentir l’existència, de relacionar-se amb el món; en definitiva, el retrobament i la unió amb un mateix i amb l’entorn.

 

A les classes de ioga fem exercici, respirem conscientment, expliquem contes, fem teatre, cantem cançons, construïm mandales, aguditzem els nostres sentits, i sobre tot, sobre tot, juguem moltíssim.

Un espai on els nens/es puguin despertar l’expressió lliure i conscient. Proposar condicions per aprendre a acceptar, comprendre i estimar la pròpia realitat. Desenvolupar la voluntat, la paciència i la concentració. Despertar l’alegria i la creativitat. Passar un moment agradable i divertit. Incorporar el pensament positiu. Canalitzar les emocions.

 

Un lloc per a un mateix, sense prejudicis ni presses, perfecte per al descobriment de les possibilitats físiques i mentals del Ioga.

 

 

EL IOGA EN LA GESTACIÓ

 

Estàs embarassada i tens ganes de sentir-te còmoda i àgil en el teu embaràs?

 

Vols preparar conscientment el moment del part amb l'ajuda de les tècniques mil.lenàries de respiració i relaxació que t'ofereixen el ioga?

 

Vine a informar-te i t'explicarem quins beneficis t'aportarà aquesta pràctica en aquest moment de la teva vida.

 


Actualment comptem amb unes embarassades precioses que venen a practicar ioga a Sempreviva. Feliç embaràs a totes!!

 

IOGA AVANÇAT- PERFECCIONAMENT

 

Tota pràctica de ioga avançada ha de ser tractada amb la mateixa atenció i curiositat que  la d'un principiant.

 

Aquest grup està pensat per a alumnes que practiquen ioga amb regularitat i passió,  aprofundint amb la técnica i la pràctica gradualment, treballant física i energèticament, fins a un nivell avançat.

 

No es requereix un gran esforç físic per començar, però sí un compromís fort amb la pràctica, per a poder sostenir-la amb el temps i enfrontar-se al treball intern que la mateixa proposa. L'exigència física anirà avançant d'acord amb l'evolució grupal.

 

Fem i desfem cada postura amb respecte i metodologia; exhalant amb intensitat i enfortint tota la musculatura, sobretot abdominal.  Ioga Físic, Ioga Mental, Asanes, Pranayama, Bandhas (claus/tancaments energètics), i Meditació en el màxim estat d'atenció plena.

 

La premissa ha de ser aquesta: Tracta el teu cos com a un temple i escolta sempre el que tracta de dir-te.                                                 

  

IOGA PER A ESCALADORS/ES

 

El ioga i l'escalada són dues pràctiques amb infinitut de punts en comú.  

Primer de tot, el ioga, que per a uns no és més que un esport, per a altres esdevé una forma de vida. No és només un treball físic, sinó que la psique, la ment, està molt present en cada moviment i en cada quietut, com en l’escalada.

 

 

Les dues pràctiques comparteixen un estat de satisfacció plena, en el cas del ioga, la unitat cos-ment-esperit, el despertar, la consecució de la potencialitat humana; i en el cas de l'escalada, la superació dels propis límits, la consecució del cim. Però en ambdues pràctiques s'ha d'aprendre el desinterès de la fi.

 

Aprenem a gaudir del camí, del pròxim moviment; busquem l'harmonia, i la perfecció del moment.

 

 

 

CLASSES DE DANSA DEL VENTRE CONSCIENT

 

La Dansa del Ventre Conscient (amb calentament prèvi de ioga i estiraments en acabar la classe) ens brinda la possibilitat d’allibrerar-nos de bloquejos físics i emocionals, conèixer més sobre nosaltres mateixes i la nostra manera de relacionar-nos amb el món de la millor manera: ballant, rient i passant una estona molt agradable.

Es caracteritza pels moviments que predominen a la zona de l'abdomen i malucs, encara que també involucra els moviments de les altres parts del cos; i és executada al compàs de la música i el ritme, inseparable pel seu caràcter comunicatiu i expressiu.

La dansa del ventre ens connecta amb la mare terra, i ens permet sentir el nostre poder femení, envoltar-nos d'altres dones de diverses condicions físiques i edats, i crear un gran cercle de dones. Un espai on et divertiràs, augmentaràs la teva creativitat, i la força física i psíquica  amb la complicitat d'altres dones.

Anima't a ballar, la primera classe és de prova i, per tant, gratuïta.

 

 

 

CLASSES DE MINDFULNESS

 

La paraula Mindfulness significa Atenció Plena o Presència Mental.

 

Es tracta d'una tècnica molt efectiva per reduir l'estrès i augmentar l'autoconsciència, aminorant així els malestars físcs, mentals i emocionals associats a la vida accelerada que portem. Posar atenció de manera conscient a l'experiència del moment present amb interès, curiositat i acceptació; aprendre a meditar.

 

Aquest tipus d'atenció ens permet aprendre a relacionar-nos de forma directa amb allò que està passant a la nostra vida, aquí i ara. És una forma de prendre consciència de la nostra realitat, donant-nos l'oportunitat de treballar conscientment amb el nostre estrès, dolor, malaltia, pèrdua o amb els desafiaments espontanis de la nostra vida que, pels motius que sigui, ens fa sortir de la nostra zona de confort.

La meditació ens ajuda a recuperar el nostre equilibri intern, atenent de forma integral als aspectes de la persona; cos, ment i consciència.

 

Practicant l'atenció plena per mitjà de jocs, exercicis, danses, meditacions... desenvolupem una major capacitat de discerniment i de compassió en la nostra vida quotidiana. Per tant, la pràctica d'aquesta atenció ens obre la porta a noves possibilitats, ens porta a l'aquí i l'ara i, en definitiva, ens convida a viure una vida de manera plena i en el present.

 

 

ACROIOGA

 

L'acroioga és una pràctica que fusiona el ioga, l'acrobàcia i les arts terapèutiques; i és l'alquímia d'aquests tres llinatges el que permet fer possible l'impossible.

 

Etimològicament les seves paraules es refereixen a "unió" (ioga) "elevada" (Akros). Però certament és difícil de descriure amb paraules una cosa que només es pot entendre vivint-la.

 

Durant la pràctica amb l'altra persona podem arribar a sentir moments de presència plena, estant els dos conscients i connectats. Aquesta és la màgia de la pràctica, que es tradueix en una sensació de vitalitat i felicitat única que enganxa a la gent que el practica a seguir fent-ho.

 

Dins de la pràctica de l'acroioga podem trobar:

 • Una part llunar i terapèutica, que inclou els estiraments i massatges, on es cultiva l'escolta, l'amor i el "desapego".
 • Una part solar i acrobàtica que cultiva la confiança, l'empoderament i el goig.
 • I la pràctica iòguica, que és el nexe que activa la consciència en la respiració, l'equilibri en la vida i la connexió.

 

A més, durant la pràctica podem adoptar rols diferents, que en practicar-los, aprenem i desenvolupem les seves diferents aptituds i habilitats:

 

La base: persona que subjecta o dóna suport a una altra, i que pot estar a terra o de peu.

El /la volador/a: persona que serà elevada, subjectada i suportada per la base.

El/la cuidador/a: persona que presta atenció màxima a les que estan practicant, corregint i cuidant.

 

 

SONS ARMÒNICS, CANT DE MANTRAS I CANÇONS MEDICINA

 

Qui Mantra els seus mals espanta... solem dir; doncs és sabut que la música, la vibració, la lliure expressió i l'alegria que ens aporta cantar és un molt bon remei per a la nostra salut holística; i és que una bona actitud sempre ajuda a sobreportar qualsevol mal.

 

Sentir la vibració del corrent de so és una experiència sagrada i profunda per a aquells qui ho practiquem. Ja sigui quan estiguem meditant profundament durant la meditació del matí o tot passejant camí a la feina, la vibració ens deixa en un estat mental més pacífic i meditatiu per la resta del dia, i compartir aquest moment amb un grup numerós multiplica aquesta sensació de plenitud.

 

Cantem perquè ens fa sentir meravellosament bé, però també ho fem perquè quan no estem cantant, actuem des d'un estat mental més tranquil. El cantar mantres fa que la teva vida flueixi, així de simple. Cantar és una forma increïble de meditació que t'ensenya, mostrant-te en lloc de només dir-te, el que t'impedeix de viure completament la vida dels teus somnis. 

El cantar, en veritat, és un procés que et connecta amb el cor, amb la teva ànima. Mentre desenvolupes aquesta relació, acabes aprenent més de tu per mitjà de la conversa... a la recerca de l'Infinit, desenvolupes la teva pròpia infinitat.

 

Recorda que ningú canta malament; per a les oïdes de la divinitat, totes les veus són boniques.

CLASSES DE VING TSUN (DEFENSA PERSONAL FEMENINA)

 

El Ving Tsun és un art marcial que sorgeix a partir del Kung Fu, i que fou creat per una dona, la monja budista Ng Mui (五枚) . El seu objectiu era    derrotar als oponents sense utilitzar la seva pròpia força, sinó aprofitar la de l'adversari i així poder defensar-se. Aquesta tècnica està basada en  principis científics i biomecànics, que substitueixen la força bruta per la intel·ligència muscular. Per aquest motiu, és independent el nivell físic o edat de la persona que ho practica. És molt útil com a defensa personal femenina, aportant estratègies i   tècniques defensives a l’hora d'afrontar que algú t'agafi d'imprevist pel coll, t'estiri el bolso, o altres possibles agressions... i, a més, aporta a la dona una major confiança en sí mateixa, seguretat i autoestima.